Politieke profielen: Monique Sowidjojo (NPS)

Waarom ben je in de politiek gestapt ?

Suriname heeft ethisch leiderschap nodig. Ik heb sinds kindsaf geleerd om hard te werken en te studeren om een bijdrage te kunnen leveren aan de maatschappij. Ik was opgegroeid bij mijn grootouders omgeving ’s Lands boerderij en van hun heb ik de waarden en normen meegekregen om voorbeeldig te kunnen zijn naar de samenleving.

Waarom heb je voor de NPS gekozen?

De NPS heeft kundigen van wie ik veel kan leren. Ik leer van de successen en fouten van anderen. NPS is de partij die deskundigheid heeft om onze economie weer te herstellen. Tijdens het bewind van de NPS hadden het Onderwijs en de Gezondheidszorg prioriteit.

Wat wil je voor het volk doen als je gekozen wordt?

Vanwege mijn bezoek aan de verschillende wijken, heb ik gezien dat regeringen de arme wijken zijn vergeten. Er zijn vergeten eilandjes in ons land. Ik wil graag plekken als Ephraimzegen middels strategische projecten ontwikkelen.

Wat moet de partij als eerste aanpakken?

De partij moet bedrijven opzetten in Ephraimzegen en andere arme wijken. Er zijn veel mensen die alleen met de handen kunnen werken en voor hun kun je werkgelegenheid creeren waarbij scholing niet een eerste vereiste is. Ik denk aan bouwsteenbedrijven, cement bedrijven, bouwbedrijven etc.
Verder wil ik graag dat de partij de scholen in de arme wijken voorziet van voeding, zodat de kinderen die het thuis moeilijk hebben goed les kunnen volgen. De scholen moeten ook sociale begeleiders krijgen die de kinderen consistent kunnen motiveren, zodat ze later ook een positieve bijdrage kunnen leveren aan de opbouw van het land.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: