NKC denkt aan ouders en leerlingen tijdens Coronacrisis

Nancy Kids Care (NKC) heeft als particuliere basisschool voor adaptief onderwijs een belangrijke taak in de samenleving en speelt in op de leerbehoefte en ontwikkeling van elk kind. De school bestaat ondertussen 3 jaar en is met een totaal van 102 leerlingen ook gesloten vanwege het Coronavirus. Adaptief onderwijs gaat uit van de verschillen tussen kinderen en stemt het onderwijs af op de behoefte van de leerlingen. Adaptief betekent passend onderwijs of onderwijs op maat.

“Vorige week hebben we weer extra aandacht besteed aan de persoonlijke hygiëne”, zegt schooloprichter Nancy Nathoenie. Schone kleding, tandenpoetsen, handen wassen, haren wassen en kammen noemt Nathoenie als voornaamste methoden om het Coronavirus buiten de deur te houden. Nathoenie benadrukt dat de kinderen na ieder toiletbezoek hun handen wassen. “En niet alleen hun handen, maar tot hun elleboog, en het liefst met zeep.” De kinderen moeten hun handen daarna ook tussendoor met handsanitizer ontsmetten. Het NKC keurt het gebruik van handdoeken af. “Omdat handdoeken bacteriën houden”, verklaart Nathoenie, die verder aangeeft dat de leerlingen gebruikmaken van wc-papier om hun handen af te drogen.

De school heeft conform de beslissing van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur haar deuren gesloten, maar is tot vrijdag voor de ouders nog bereikbaar, zodat zij het extra werkmateriaal voor de kinderen kunnen aanvragen. “De ouders hoeven niet persoonlijk langs te komen, want het kan voor ze worden geappt”, verduidelijkt Nathoenie. Op deze manier biedt NKC werkstof voor de leerlingen, waar zij in de vervroegde vakantie, vanwege het Coronavirus, thuis mee aan de slag kunnen. “Dit is extra materiaal voor de kinderen. De leerkrachten zijn tot vrijdag van 08.00 tot 12.00 uur nog aanwezig, speciaal voor de ouders”, licht Nathoenie tot slot toe.

RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: