Maatregelen LVV stroken niet met instructies vp

Ambtenaren van het ministerie van LVV hebben de krant benaderd met de opmerking dat het ministerie nu instructies uitvaardigt, die niet overeenkomen met de instructies die de vp op maandag 16 maart tijdens de persconferentie op het perscentrum heeft uitgevaardigd. “Wij moeten verlof opnemen als wij thuis geen oppas hebben en voor de kinderen moeten oppassen. Dat staat in punt 5 van een bekendmaking van het ministerie. Deze bekendmaking heet “Instructie sheet van het ministerie van LVV i.v.m. Covid-19”. Omdat het ministerie geen rekening houdt met ouders met kleine kinderen is het op woensdag voorgekomen dat moeders met hun kinderen, soms van 2 jaar, naar het werk zijn gekomen. U begrijpt dat dit niet werkt. We begrijpen niet waarom de vp instructies geeft, maar het ministerie die niet wil opvolgen”, aldus de ontevreden ambtenaren. “We hebben niet genoeg verlofdagen om hieraan te besteden. Bovendien kunnen wij niet op deze manier gedwongen worden om verlofdagen op te maken. De verlofdagen zijn er om onder normale omstandigheden bij te komen en met de familie erop uit te trekken. Dat kan nu niet.”

In punt 6 van de instructies staat dat fysiek contact met mensen moet worden vermeden, maar dat velddiensten zoals voorlichting normaal doorgaan. “Deze instructie is intern tegenstrijdig, omdat bij veldbezoeken waar voorlichting wordt gegeven, ‘social distancing’ onmogelijk is. Immers er moet met de landbouwers worden gesproken. Waarom kunnen we voorlopig niet zoveel mogelijk telefonisch of digitaal adviezen en voorlichting geven en in uitzonderlijke gevallen op afspraak bezoeken afleggen”, is de vraag vanuit de LVV’ers. Op maandag 16 maart heeft vp Ashwin Adhin tijdens zijn persconferentie bekendgemaakt dat alleen de cruciale diensten bij de overheid open moeten blijven. LVV levert geen cruciale diensten zoals brandweer, hospitalen etc. Ook heeft de vp bekend gemaakt toen dat de ouders om de beurt de gelegenheid moeten krijgen om op de kinderen thuis te passen indien het niet anders kan. De minister van Arbeid, Soewarto Moestadja, maakte (voor zijn ministerie) ook bekend dat zoveel mogelijk digitaal en van huis uit gewerkt moet worden waar mogelijk. Ook gaf hij aan dat men bij toerbeurten op kantoor kan zijn, waardoor ‘crowding’ en het op elkaars lippen zitten wordt voorkomen.    

error: Kopiëren mag niet!