Palu 43 jaar “Zetels maken niet uit, de samenleving moet profiteren van ideeën van de partij”

De politieke organisatie Palu (Progressieve Arbeiders en Landbouwers Unie) bestond gisteren 43 jaar. Dagblad Suriname sprak met de voorzitter van de partij, Jim Hok. Hij gaf aan dat de partij in 1977 opgericht is. De speciale missie van de partij was om inhoud te geven aan de onafhankelijkheid. “We waren onafhankelijk, maar er was geen plan stelt”, Hok. Palu is opgericht om richting te geven aan de samenleving. “Ons land moest veranderd worden om in het voordeel van ons te zijn. Alles was echter zodanig ingericht om in het voordeel van de kolonisator te zijn. De systemen moesten veranderen of aangepast worden. Zodanig dat het in het voordeel van onze samenleving zou zijn. Die visie is niet veranderd. Palu is niet voor eventjes opgericht.” Eén van de grootste verworvenheid van de partij is volgens Hok het multicultureel karakter van de Palu. “Wij zijn de oudste multi-etnische partij, niet de grootste, maar de langst bestaande. Wij zijn elkaar niet in de haren gevlogen. De belangrijke issues die nu naar voren gebracht worden, zoals duurzame ontwikkeling, tuinbouw, landbouw veeteelt en bosbouw, zijn ideeën die Palu vanaf het begin heeft gepropageerd. De partijen komen dichterbij en dat is belangrijk.”

Electoraat niet kunnen overtuigen

Bij de afgelopen verkiezing heeft de partij 1800 stemmen gehaald. Hierop reagerende, zegt Hok: “In feite zijn wij niet erin geslaagd om het electoraat duidelijk te maken welke richting wij moeten opgaan. Maar de leiders van de overige partijen hebben dat wel opgepikt. Als zij dat blijven doen, dan geloof ik dat wij op den duur de richting opgaan van de Palu. De zetels maken niet uit, zolang onze ideeën de samenleving bevruchten. Overigens zouden wij het wel goed vinden als bij de volgende verkiezingen de Palu beter gerepresenteerd wordt”, aldus Jim Hok.

SAM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: