Surinaamse pelgrims Betlehem breken vanwege Coronavirus noodgedwongen bedevaart af

Volgens medewerker Mevin Mackintosch van het Rooms-Katholiek Bisdom in Paramaribo zijn Surinaamse pelgrims vanwege Covid-19 (het Coronavirus) gestrand in Israël. De groep van 49 pelgrims uit Suriname verbleef sinds vrijdag 6 maart jongstleden in het vier sterren Manger Square hotel in Bethlehem. Onder de Surinaamse pelgrims bevinden zich naast pater Noordermeer ook pater Esteban Kross en pater Doris Weewee en Marilyn Tsie-A-Foeng, secretaris van de kathedrale basiliek.

Gezamenlijk optreden Israëliërs en Palestijnen

 Volgens de berichtgeving zouden de gedupeerden er verblijven tot hun terugvlucht van Jeruzalem naar Nederland in de avond van maandag 9 maart. De Surinamers zijn naast de hotelmedewerkers de enige personen die achtergebleven zijn na het gezamenlijke besluit van de Palestijnse autoriteit en de Israëlische regering dat alle publieke gelegenheden en scholen voorlopig gesloten zijn.

Niemand is aangetast door het virus

Het gezelschap mag het hotel niet uit, maar in het hotel is het vrij bewegen. Niemand in het hotel heeft het virus. De Surinamers beschikken over wifi en hebben al contact gehad met hun familieleden in Suriname. De autoriteiten werkten aan een spoedige terugkeer van de Surinaamse pelgrims. Verschillende opties werden aangeboden om via Engeland of Frankrijk terug te reizen, maar de groep gaf aan om samen te reizen en rechtstreeks terug te willen naar Nederland.

Wij hebben ons berust in de situatie

Tijdens de uitzending van Radio Immanuel op vrijdag 6 maart jl. deed pater Martien Noordermeer een “live” verslag van de situatie van de Surinaamse pelgrims die in het Heilig Land op bedevaart zijn. Noordermeer maakt deel uit van groep uit Suriname die via Nederland naar Israël is afgereisd. Bekend is, dat de sfeer in de Surinaamse groep geweldig en opgewekt is. “We hadden ons berust in de situatie”, zei pater Noordermeer.

HD

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: