Krishna Mathoera: Tijd voor Suriname

In gesprek met Dagblad Suriname zegt Krishna Hussainali-Mathoera, VHP parlementariër en voormalig politiecommissaris dat de financiële situatie in het land is dermate slecht, dat met man en macht moet worden gewerkt aan herstel. De dalende trend moet gestopt worden en langzaam aan wederopbouw gedaan worden. Het is tijd om Suriname op de eerste plek te zetten en jezelf ondergeschikt te maken aan het groter belang. Zo reageert Mathoera op het artikel verschenen in Dagblad over “ Grote ontevredenheid binnen de VHP over voorkeursbehandeling”.  

Sterke partij


Mathoera zegt dat zij niet veel merkt van ontevredenheid. “Landelijk zijn tientallen teams bezig de boodschap van de VHP, zoals vervat in onze verkiezingsprogramma over te brengen naar de mensen. We worden heel vriendelijk en enthousiast ontvangen. Kreten als “Power voor de VHP, VHP met genoegen, VHP werkt hard, Mie Lob VHP, horen we elke dag.”  Mathoera zegt dat ze zich zorgen maakt om Suriname en daaraan de hoogste prioriteit geeft. Ze maakt zich niet druk om welke positie dan ook. Functie en positie zijn geen prioriteit nu voor haar. “ Ik geloof in een sterke partij, met kundige, betrokken en integere mensen”. Dat is voorwaarde om een land te besturen. “Ik heb alle vertrouwen in het leiderschap van het Hoofdbestuur, de voorzitter en het partijcongres van de VHP.” De transitie, die de partij in de afgelopen jaren heeft doorgemaakt is een bewijs daarvan. Structuren opzetten en versterken in alle 10 districten, verjonging en balans creëren in de weerspiegeling van de Surinaamse samenleving, opkomen in DNA en ondersteunen van de samenleving via vele sociale projecten zijn zaken, die de VHP leiding serieus heeft aangepakt. Het vertrouwen in de VHP is enorm gegroeid en mensen op alle niveaus sluiten zich aan. 

Politiek gaat over mensen


Mathoera benadrukt, dat politiek gaat over mensen. Mensen in de partij en buiten de partij. Mensen in de partij zullen altijd belangen en verwachtingen hebben. En die persoonlijke belangen en verwachtingen hoeven niet altijd te stroken met het groter belang van de partij, om Suriname te redden. Teleurstelling is in organisaties en ook in de politiek niet te vermijden. Het is onderdeel van organisatie management, onderdeel van ons persoonlijk leven en onderdeel van het leiderschapsaspect. De kunst is hoe we ermee omgaan. Door onze mentale kracht te leren vergroten, maken we van teleurstellende situaties een uitdaging die ons dichter bij onze doelen brengen  en onze assertiviteit vergroten. Dat is mijn leidraad in het leven. 

Werken voor het volk boven positie
Mathoera zegt dat de enorme pijn en onzekerheid, die het gros van onze landgenoten voelen, nu voorrang heeft boven elke interne discussie over positionering over plek op kiezerslijst. De uitdaging, die elke politieke leider heeft, is hoe we dit kunnen omzetten in hoop, geruststelling en zekerheid.  En daar zal ik aan werken, ongeacht de positie in en buiten de VHP. Ik ben kritisch en heb mij altijd onderworpen aan leiding, zowel bij de Politie als nu in de partij.

SAM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: