Getuigschriften die de regering op haar waarde schatten

Verzamelde volksuitspraken: “Heel Suriname heeft aandacht voor de economische crisis die het land teistert. Maar er is ook ander kwaad, gebrek aan inzicht en handelen, die de republiek beschadigen. Al langer dan een maand geleden werd een elektriciteitsmast op de hoek van de Verlengde Gongrijp- en Flamingostraat kapotgereden tijdens een achtervolging van rovers. De elektriciteitsvoorziening is provisorisch hersteld. De gebroken paal steekt nog steeds uit de grond. De schade aan de weg en omgeving is ook nog niet verholpen. Allemaal getuigschriften om de regering op haar waarde te schatten.”

“Het weggedeelte tussen de Flamingo– en de Papegaaistraat loopt sinds mensenheugenis onder water. De ontwatering van de omgeving, bekend als Maikoeproject, is in haar vrije loop belemmerd. Het gedeeltelijk open- en gesloten rioleringssysteem is in elkaar gestort. Dit gedeelte van Paramaribo-Noord was eens een rijstveld en weiland. Naarmate Paramaribo zich uitbreide en groeide tot een woonwijk. Bewoners hebben in de loop van de jaren, over de hele breedte van hun perceel, al dan niet met toestemming van de bevoegde instanties, kokers van verschillende afmetingen geplaatst in de sloot, waardoor het verbeteren van de ontwatering nog complexer is geworden.”

“Heeft het gemodder aan de Verlengde Gongrijpstraat te maken met de aanstaande verkiezingen?”, vraagt een buurtbewoner zich af? “Enkele weken geleden heeft de bestuursdienst getracht om de ontwatering enigszins te verhelpen. Gaandeweg de werkzaamheden is gebleken dat het geen peulenschilletje is. Het totaal verstopt rioleringssysteem vraagt om vernieuwing in de wijde omgeving. Het vraagt om een structurele aanpak, deskundigheid, een ingenieuze aanpak die niet los kan worden gezien van de ontwatering van heel Paramaribo-Noord. De werkzaamheden zijn gestaakt. Het zand en de troep uit de slootjes liggen nog langs de weg.”

HD

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: