Wettelijke terinzagelegging kiezerslijsten van start gegaan

De wettelijke terinzagelegging van de kiezerslijsten is vrijdag van start gegaan. In de busterminal te Ondrobon werd middels een ceremonie een aanvang hiermee gemaakt. De voorzitter van De Nationale Assemblee, Jennifer Geerlings-Simons, sprak samen met de ministers van Openbare Werken, Vijay Chotkan, en Handel, Industrie en Toerisme tevens Binnenlandse Zaken ad-interim Stephen Tsang, de aanwezigen toe. Minister Chotkan gaf aan dat de verkiezingen vrij, geheim en broederlijk dienen te zijn. Samen dienen wij Suriname op te bouwen.  Hij deed op alle Surinamer een beroep om te stemmen. U bepaalt als “Sranamang” welke richting ons land opgaat. Minister Stephan Tsang, die sprak als waarnemend minister van Binnenlandse Zaken, zei dat als overheid zij de plicht hebben de verkiezingen goed voor te bereiden. “Kosten noch moeite zijn gespaard om zaken in orde te maken. Tot nu toe hebben 57.000 personen oftewel, 14 procent van de kiezers hun gegevens gecontroleerd. Dat is veel te weinig”, stelde de bewindsman. “Laat deze gelegenheid niet voorbijgaan.”

Voorzitter Simons gaf aan dat op de dag van de verkiezingen op 25 mei er 2 stembussen zullen zijn. Eén voor het DNA en één voor ressortraadsniveau. Simons stelde dat elke regering ontstaat als gevolg van de stemmen van het volk. Dat is de basis van ons bestuur. “Ik roep eenieder op om te stemmen”, zei Simons. Ze benadrukte ook het belang van het controleren van de persoonsgegevens. Sommige Surinamers hebben de gewoonte om op de dag van de verkiezingen een scène te creëren op het stembureau wanneer ze ontdekken dat hun naam niet op de lijst is. “Da we regeri en kosie. Laat iedereen de gegevens controleren, zodat niemand onaangenaam verrast wordt op die dag.” De parlementsvoorzitter riep ook op om de rust te bewaren. “We houden goede verkiezingen, laat het zo blijven. Gaat u stemmen op 25 mei.”

SAM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: