DA ’91 jongeren eisen onmiddellijk ontslag Hoefdraad

Het verenigd verzet tegen de regering Bouterse heeft massale vormen aangenomen. Dit zal volgens Grushenka Rozen van het DA’91 Jongeren Forum blijken bij het protest op maandag 17 februari. “Elke burger en elke sector heeft een punt bereikt van neergang die niet langer getolereerd kan worden. Het momentum is bereikt om het signaal te sturen dat wij Surinamers nu en nimmer meer ons zullen laten leiden door boeven, rovers en moordenaars.  Wij willen eerlijk bestuur. Het mag nooit meer gebeuren dat onze schatkist wordt leeggeroofd en dat miljarden aan vreemde valuta niet verklaard kunnen worden aan ons als samenleving. En dit terwijl ons onderwijs lijdt, onze gezondheidszorg lijdt en velen van ons kunnen geen passende baan vinden nadat wij de school hebben verlaten.

Wij willen verantwoordelijk bestuur. Het is vernietigend voor onze toekomst dat er miljarden en nogmaals miljarden aan leningen zijn gesloten, waarvan er grotendeels niets voor terug te zien is,  en dat wij en onze ongeboren nakomelingen reeds zijn opgezadeld met meer dan 40.000 USD aan schuld per persoon”, zegt Rozen

Da ‘91 accepteert Suriname zijn toekomst als haar verantwoordelijkheid. “Het fundament voor een goede toekomst kan alleen gelegd worden na een grote schoonmaak. Het is daarom dat wij eisen dat al diegenen die verantwoordelijk zijn voor het vernietigend financieel-economisch beleid verantwoordelijk worden gehouden. Wij eisen het onmiddellijk ontslag, onderzoek en indien gerechtvaardigd, vervolging van Gillmore Hoefdraad, de minister van Financiën. Wij roepen alle burgers van Suriname, maar vooral alle jongeren op om hun stem luid en duidelijk te laten horen. Suriname is van ons en wij verdienen beter!”, aldus Rozen.

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: