Vader 18-jarige moordverdachte vermoedelijk ook vergiftigd

De vader van de 18-jarige Vidjai J, die onlangs door de politie is aangehouden op verdenking van het doodschieten van de 16-jarige Dion Beeldstroo, ligt op de afdeling Intensieve Care van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Hij is vermoedelijk vergiftigd. De afdeling Kapitale Delicten is bezig met het onderzoek. Deze 18-jarige wordt verdacht voornoemde Beeldstroo van het leven te hebben beroofd. Dit, omdat hij Vidjai chanteerde dat indien hij hem geen geld zal geven Beeldstroo naar de politie zou stappen en de politie zou verwittigen over de mislukte roof en dat Vidjay het brein is achter de beroving van zijn vader. Op 24 december hebben criminelen een beroving thuis bij Vidjai gepleegd. De daad is niet voltooid, omdat de ouders en zussen zijn weggerend uit de woning. Vidjai heeft toen Beeldstroo uitgelokt met een smoesje naar de Zwampweg en schoot hem van dichtbij in het hoofd. Op 28 januari werd het ontzielde lichaam van Beeldstroo in een goot langs de Zwampweg te Lelydorp aangetroffen.

Bij de voorgeleiding bekende de verdachte zijn eigen moeder te hebben vermoord door middel van vergiftiging. Zij is in 2019 overleden. Uit het politioneel onderzoek blijkt dat de 16-jarige S.  na de ontdekking van het lijk zich bij de politie heeft aangemeld en vertelde dat Beeldstroo door Vidjai J. was doodgeschoten en dat hij erbij was toen dat gebeurde. Op basis van deze verklaring werd Vidjai opgespoord en aangehouden.

Na de aanhouding van Vidjai kwam naar boven dat hij Beeldstroo had ingehuurd om de beroving van 24 december thuis bij hem te plegen. Om dit werk te klaren, zou Beeldstroo SRD 6.000 ontvangen. Ook werd aan Beeldstroo voorgehouden om de ouders van Vidjai tijdens de overval dood te schieten, hetgeen niet lukte.

Vidjai verklaarde dat hij toen zijn moeder een cocktail van vloeibaar rattengif en ‘Desperado’ had toegediend. Zij werd ernstig ziek en stierf na enkele dagen in het ziekenhuis. Het motief achter deze moord is dat Vidjai de mening was toegedaan dat zijn moeder niet van hem hield en hem onheus behandelde. Uit wraak heeft hij haar vergiftigd. 

In deze zaak is behalve Vidjai ook de 53-jarige Paino C. aangehouden. Hij wordt verdacht het jachtgeweer aan Vidjai te hebben verstrekt. Deze laatste verdachte is inmiddels door het Openbaar Ministerie in vrijheid gesteld.

Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: