Boussaid: Suriname kocht eigen obligaties op internationale kapitaalmarkt

Een deel van de kasreserves is gebruikt voor de aankoop van de staatsobligaties. Deze onthulling deed oud-bankier Jim Bousaid zondagmiddag in het programma Welingelichte Kringen op Radio ABC.

Bousaid zei dat de prijs van obligaties daalde. Suriname heeft toen een deel van de gelden gebruikt om op de internationale kapitaalmarkt de obligaties te kopen tegen een hogere prijs zodat die weer in waarde omhooggingen zodat geroepen kon worden dat het niet zo slecht ging in het land.

De Surinaamse staatsobligaties die voor US$ 550 miljoen op de internationale kapitaalmarkt werden verhandeld daalden als een raket, zei Bousaid. Suriname heeft om die negatieve trend te keren vraag uitgeoefend op die markt om de eigen obligaties te kopen. Bousaid daagde de autoriteiten uit om dit te ontkennen. “Dan weten we wie jokt en wie niet jokt”, aldus Bousaid.

DSB-directeur Steven Coutinho vroeg zich af hoe wij een structurele oplossing in de financiële problemen van Suriname gaan brengen. Het vingerwijzen naar de banken, vindt Coutinho krom. Hij zei niet te weten waar de verdwenen kasreserve naartoe is.

De Ware Tijd maakte er zaterdag melding van dat vicepresident Aswhin Ashin op een NDP-meeting had gezegd dat een deel van de kasreserve was gebruikt voor de import van aardappelen en uien. Dit werd door Adhin tegengesproken. Hij zei zondag in een verklaring dat deze berichtgeving in de Ware Tijd onjuist is en volledig op onwaarheid berust. De vicepresident eist rectificatie van de Ware Tijd.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: