BvL blij met restitutie inschrijfgelden ALO-studenten

De voorzitter van de Bond van Leraren (BvL) en Alliantie voor Leerkrachten in Suriname (ALS), Reshma Mangre, is blij dat de studenten die zich voor de prebacheloropleidingen van de Academische Lerarenopleiding (ALO) hebben ingeschreven, hun inschrijfgeld terugkrijgen.

Tijdens een vrijdag belegde persconferentie zei Mangre niet te hopen dat de studenten lang moeten wachten op uitbetaling, omdat ze het geld nodig hebben om een andere studie te betalen.

Mangre is niet te spreken over de manier waarop ALO-directeur, Robert Peneux, zich heeft uitgelaten naar de BvL toe. Zij vindt dat Peneux de organisatie heeft beschuldigd van vervalsing, terwijl die niet op waarheid berust. De directeur zei dat de BvL/ALS namen van studenten op de lijst hebben gezet voor restitutie die, niet eens tot de groep behoren.

Echter beweert Mangre, dat de vakbonden niets te maken hebben met de lijst. “De studenten zijn naar ons toegestapt, omdat niemand naar ze wilde luisteren en wij hadden wel een luisterend oor voor ze. Zij hebben zelf de brief geschreven en zijn met hun lijst naar ons toe gekomen, inclusief de stortingsbewijzen. En die hebben wij als bijlagen gestuurd naar de verschillende instanties”, zegt de BvL/ALS-voorzitter.

De uitspraken van de ALO-directeur schaden de organisaties, vindt Mangre. Ze benadrukt dat niet de vakbonden, maar de studenten zelf de lijst hebben opgemaakt. Het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur weigert om toe te geven, dat zij de fouten heeft gemaakt. De ALO zou nog niet van start moeten gaan, omdat het departement nog niet gereed is voor de bacheloropleiding voor leraren. Volgens Mangre beweren studenten, dat er nog geen curriculum is voor het tweede jaar van de ALO.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: