Ferrier biedt verontschuldigingen aan EBGS

Minister Lillian Ferrier
Minister Lillian Ferrier
Minister Lillian Ferrier van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (Minowc) heeft gisteren haar verontschuldigingen aangeboden voor de krenkende uitlatingen die zij de eerder tijdens de begrotingsbehandeling heeft gedaan richting de Stichting Onderwijs der Evangelische Broedergemeente in Suriname (EBGS). “Wanneer ik hier sta als minister, ook als gelovige, dan sta ik in dienst van land en volk. En dan is het dat belang dat ik moet dienen en het gaat erom dat ons geliefd land Suriname op hoger niveau komt te staan”, zei de bewindsvrouw in De Nationale Assemblee (DNA). De minister heeft op 21 mei de situatie over de school te Godo Olo en het slechte onderhoud, dat de EBGS-scholen in het binnenland krijgen, besproken. De minister gaf te kennen dat de overheid jaarlijkse SRD 305 miljoen uitgeeft aan subsidie aan de Stichting Federatie Instellingen Bijzonder Onderwijs Suriname (Fibos), maar toch verschillende andere kosten moet dragen. Zelfs de waterrekening van de kathedraal wordt door de overheid betaald, stelde zij. Ondanks deze subsidie is de situatie op de scholen nog nijpend, zei de bewindsvrouw. De organisatie waaronder bijzondere scholen vallen, heeft decennialang een bijdrage geleverd aan de vorming en ontwikkeling van burgers. De EBGS heeft zich gestoord aan de uitlatingen van de minister.
FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: