NVB breidt traject Paramaribo-Nickerie uit

SRD 12,50 per rit

Per 3 juni 2019 breidt het Nationaal Vervoerbedrijf (NVB) het traject Paramaribo-Nickerie uit. Dit bevestigt Guno Robertson, directeur van NVB, tegenover Dagblad Suriname. Jarenlang is dit traject in stand gehouden door 2 bussen, van maandag tot en met zaterdag met als vertrektijd 06:00 uur en 13:00 uur, zowel vanuit Nickerie als Paramaribo. Vanaf 3 juni wordt er een derde bus toegevoegd, die passagiers ook op de zondag zal vervoeren omstreeks 08:00 uur (vanuit Nickerie) en 13:00 uur (vanuit Paramaribo). De uitbreiding van dit traject heeft eveneens betrekking op een nieuwe vertrektijd in de midweek omstreeks 10:00 uur (vanuit Nickerie) en 15:00 uur (vanuit Paramaribo). Dit, tegen een tarief van SRD 12,50.
“De passagiers hebben behoefte aan een extra bus. Daarom gaan we een pilot starten. We gaan gedurende 3 maanden kijken hoeveel mensen er vervoerd worden in die extra rit. Als het niet is wat het wezen moet, dan wordt het teruggedraaid”, verduidelijkt Robertson. Het is niet de bedoeling dat op deze lange route de bus terugkeert met slechts enkele mensen. Volgens Robertson is dit tot nog toe sporadisch voorgekomen. “Bij al die reguliere diensten op dit traject hebben de NVB-bussen wel een goede bezetting: 25 tot 30 personen.” Robertson is er voorstander van om nieuwe NVB-trajecten in het leven te roepen, echter zijn er daarvoor niet voldoende middelen aanwezig. “We hebben een aantal nieuwe trajecten in kaart gebracht, maar als je niet over de middelen beschikt, kan je niet tot uitvoering overgaan. We weten dat de vraag groot is, want de PLO-bussen rijden niet volgens een schema, de NVB-bussen wel”, aldus Robertson.
KSR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: