BEP focust zich op eigen traject

Ronny Asabina
Ronny Asabina
De Sweri van Mapane is geen reden voor de BEP om ook een vergelijkbare actie te ondernemen. Dit zegt Ronny Asabina, voorzitter van de BEP. “De partij heeft te elfder ure een uitnodiging ontvangen, maar we zijn er niet op ingegaan. De BEP wil als politieke partij niet ingaan op de motieven van de twee leiders. Over de actie van NPS en Abop, die betrekking heeft op de Surinamers met Afrikaanse roots, wil BEP niet ingaan hoewel zij als partij ook een achterban heeft in zowel de stad als in het binnenland met een Afrikaanse afkomst. “Voor ons is belangrijk om de samenleving een toekomstperspectief te bieden. We hebben een achterban en we moeten er alles aan doen om het vertrouwen niet te beschamen”, zegt Asabina. “Het land heeft veel problemen en wij willen een bijdrage leveren om deze terug te dringen. De focus in het binnenland is om het sociaal onrecht terug te dringen. Wij zijn een partij die gaat voor kansgelijkheid. Wat de mensen rechtmatig toekomt, daar moeten de mensen voor in aanmerking komen”, laat Asabina onomwonden weten. “Wat de overheid aan voorzieningen aan de samenleving biedt, dient ook aanwezig te zijn in het binnenland.” Bij de ontwikkeling van de Afro-gemeenschap moet volgens Asabina ook worden nagegaan welke partijen in de gelegenheid waren gesteld om de ontwikkeling van deze doelgroep ter hand te nemen.
Milieu- en grondenrechten zijn belangrijk voor de BEP. “Sociale zekerheid is in het geval van de grondenrechten essentieel”, zegt de voorzitter van de BEP. Om het milieu te beschermen, stelt Asabina voor om via verhoogde belastingheffingen de druk op het milieu te verlichten. De voorzitter onderkent dat we de longen van de aarde zijn en dat we dit ten positieve moeten benutten voor het land. “We hebben nog niet eens een milieuwet”, stelt Asabina. “We praten al lang over een mineraal instituut en dat is er ook nog niet. Als partij, die bijdraagt in de regeringsverantwoordelijkheid, heeft de BEP een aantal keren gevraagd naar het concept van de milieuwet, die het parlement, voor zover we weten, nog niet heeft bereikt.” De voorzitter van de BEP legt uit waarom dit belangrijk is. “Zonder milieu is er geen sprake van ontwikkeling, de mensheid is daarmee gedoemd.”
Voor Asabina is het daarom noodzakelijk dat de bewustwording over de noodzaak van ons milieu wordt vergroot. “Als het volk daarvan niet bewust is, dan zal op termijn alles als een kaartenbak instorten.” De voorzitter van de BEP noemt scholing als een belangrijke voorwaarde voor bewustwording.
De BEP realiseert zich dat er wat in het binnenland moet worden goedgemaakt. ‘Kijk, de BEP is tijdens de laatste verkiezingen afgewezen, en we zitten nu met 1 zetel in het parlement en de regering en daarmee kan je weinig doen, vandaar dat we hard werken om beter uit de verf te komen bij de aanstaande verkiezingen”, aldus Asabina.
RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: