VHP installeert 6 kernen in ressort Jarikaba

VHP installeert 6 kernen in het ressort Jarikaba.1In het ressort Jarikaba, te Saramacca, heeft VHP voorzitter Chan Santokhi, op maandag 20 mei 6 kernen geïnstalleerd. Twee van die kernen bestaan uit Surinamers van Haïtiaanse komaf. Dat haast elke week nieuwe kernen bijkomen, is dat voor de Oranje beweging geen nieuwigheid meer, omdat de toestroom van nieuwe VHP’ers, ernorm is. Vermeldenswaard is dat een 50 tal Surinamers van Haïtiaanse afkomst, hebben besloten zich in een VHP stoottroep te verenigen.
Deze Surinamers van Haïtiaanse komaf voelen net als de andere burgers van Suriname in hun portemonnee. Deze hardwerkende Surinamers die hun familie ondersteunden in het armste land op het Westelijk halfrond, kunnen dat niet meer. De hoge koers voor de USD heeft hen die mogelijkheid ontnomen. Vroeger was SRD 280 voldoende om USD 100 humanitaire hulp naar het land van herkomst te sturen teneinde aldaar het leed te verzachten.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: