Onderwijsministerie wil medewerkers schoolbibliotheek laten fungeren als ambtenaar

BvL/ALS intervenieert vrijdag

Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur is van plan de medewerkers van de schoolbibliotheken te laten fungeren als ambtenaar. Deze medewerkers hebben in beginsel de status van een leerkracht. Dit betekent dat zij net als de leerkrachten aanspraak maken op de vakantieperiode en een werktijd kennen van 07:00 uur tot en met 13:00 uur. Thans wil het ministerie de werktijd verruimen naar 15:00 uur en de vakantiedagen in september intrekken. Dit meldt vakbondsleider Reshma Mangre aan Dagblad Suriname. “Er is een gentlemen’s agreement met de raadsadviseurs. Je kan als schoolbibliotheekmedewerker niet de status van een leerkracht hebben en tegelijkertijd als een ambtenaar werken. De medewerkers moeten de gelegenheid krijgen om een keuze te maken: de positie van ambtenaar of die van een leerkracht.” Ten aanzien van deze kwestie intervenieert de Bond van Leraren (BvL) en Alliantie van Leerkrachten in Suriname (ALS) op 24 mei tijdens een onderhoud met de onderdirecteur van het ministerie.
KSR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: