Nieuwe ruimbagageregeling KLM ook geldig voor Suriname

1Nieuwe ruimbagageregeling KLM ook geldig voor SurinameDe Koninklijke Luchtvaartmaatschappij (KLM) voerde vorig jaar een nieuwe tarievenstructuur in voor zijn tickets voor vluchten binnen Europa en naar Amerika. Die nieuwe structuur wordt vanaf 21 mei dit jaar verder ingevoerd en betreft dan ook tickets voor vluchten naar Afrika, Azië, het Midden-Oosten en India. Het tarievensysteem biedt tickets aan in drie categorieën: light, standaard en flex.
Het was tot gisteren nog onduidelijk als dit besluit ook in Suriname gehanteerd zou worden. Volgens Rias Mohamedjoesoef, voorzitter van de Associatie van Surinaamse Reisagenten (Asra), blijkt dit wel het geval te zijn. Er is contact opgenomen met de KLM, die per mail deze bevestiging deed.
Asra stelt dat de zij met de KLM nog in overleg moet treden om duidelijkheid te verkrijgen rond het effect van dit besluit op bijvoorbeeld actietickets. Nu is in ieder geval duidelijk dat dit besluit ook in Suriname van toepassing is. Reisagenten zien bij het boeken van tickets momenteel 0 (nul) bagages op de lijst van spullen, die mee mogen vliegen met de passagiers.
Bij de standaard- en flex-tickets is nog steeds een stuk ruimbagage inbegrepen, maar reizigers met een light-ticket moeten ruimbagage bijboeken en betalen daar 25 Euro extra per vlucht voor. Met een retourvlucht ben je dus 50 Euro extra kwijt aan bagage, zowel voor vluchten binnen Europa als intercontinentale vluchten. De light-ticketprijzen zijn wel gedaald nu de ruimbagage uit de prijs is gehaald. Voordelig dus voor reizigers die zonder ruimbagage reizen. Op vluchten binnen Europa en naar Amerika werd de gratis ruimbagage al uit het goedkopere ticketsegment van KLM gehaald. Nu geldt dat ook voor vluchten naar de rest van de wereld.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: