Verdachte vervoerde 5 kilo cocaïne

Mariette Koese kan voor 24 maanden in de bak belanden wegens uitvoer van ruim 5 kilo cocaïne. Op 9 februari is deze verdachte op de JAP luchthaven te Zanderij aangehouden met 5020 gram cocaïne. De verdachte heeft een grijze koffer afgegeven. Tijdens het scannen werden onregelmatigheden ontdekt in de bagage van de verdachte. Zij werd uitgenodigd en na afstemming met de verdachte werd de reiskoffer geopend. Er werd een sterke geur waargenomen. In de koffer werden in totaal 14 pakken met een poederachtig stof aangetroffen. Er werd een narcotest uitgevoerd. Het resultaat van de test was positief en de verdachte werd aangehouden. In haar rosé handbagage werden nog eens 4 pakken aangetroffen. Deze 18 pakken hadden in totaal een brutogewicht van 5020 gram. De verdachte werd samen met de drugs overgedragen aan de Narcoticabrigade. Volgens verklaring van de verdachte had ene Pinas het verboden spul aan haar gegeven, echter kon zij die persoon niet aanwijzen. Het Openbaar Ministerie achtte uitvoer wettig en overtuigend bewezen en eiste een straf van 24 maanden met aftrek en een geldboete van SRD 5000, te vervangen door 5 maanden hechtenis. Advocaat Aryan Ramlakhan zal op 3 juni zijn pleidooi houden. De verdachte blijft tot dan aangehouden.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: