Drugskoerier riskeert 24 maanden celstraf voor uitvoer 5.5 kilo cocaïne

Mariska S. riskeert een gevangenisstraf van 24 maanden met aftrek, een geldboete van SRD 5000, subsidiair 5 maanden hechtenis. Deze verdachte werd op 8 februari 2019 aangehouden op de Johan Adolf Pengel luchthaven met drugs in haar bezit. Het BID-team was bezig met haar controlewerkzaamheden. Tijdens het scannen werd in de ruimbagage van deze verdachte 5.676 gram cocaïne onderschept. De verdachte werd uitgenodigd door het BID-team voor verder onderzoek. In haar bijzijn werd haar reiskoffer geopend. Er werden 19 pakketten aangetroffen tussen haar kleding. De politie voerde een test uit en het resultaat was positief. In het belang van verdere onderzoek is ook een scheikundig rapport uitgebracht. De verdachte heeft vanaf het begin aangegeven het ticket te hebben gehad van ene Peter. Zij wist niet dat er drugs aan haar werd gegeven, althans dat zij drugs het land zou uitvoeren. Openbare aanklager Shanta Mahadew achtte uitvoer wettig en overtuigend bewezen en eiste de bovengenoemde straf.
Advocaat Robby Denz betoogde dat de strafeis aan de hoge kant is. Hij verzocht de rechter om het strafvoorstel van het Openbaar Ministerie (OM) niet mee te nemen en dit zwaar te mitigeren. Naar de mening van de verdediging kan de exacte hoeveelheid van de drugs niet worden nagetrokken. In Suriname zijn wij niet zo ver. Denz merkte op dat een straf degelijk te maken heeft met het gewicht. Op basis hiervan verzocht hij rechter Maureen Dayala om de eis te mitigeren en de verdachte spoedig naar huis te sturen. Op 17 juni doet de rechter uitspraak in deze zaak. De verdachte betuigde spijt en liet het gerecht geloven dat zij niets wist over het verboden spul in haar koffer. De verdachte blijft aangehouden.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: