President plaatst Pengel en Dodson onder vergrootglas

1President plaatst Pengel en Dodson onder vergrootglasVHP-assembleelid Mahinder Jogi is blij dat president Desi Bouterse hem per brief medegedeeld heeft dat er een grondig onderzoek zal komen naar de oprichting van stichtingen en NV’s door de ministers Regilio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen en Patrick Pengel van Openbare Werken, Transport en Communicatie. De VHP’er had op 16 april het staatshoofd per brief hierop geattendeerd en stelde dat beide bewindslieden flagrant in strijd handelen met artikel 125 van de Grondwet. “Ik zal het resultaat van dit onderzoek afwachten. Ondertussen hebben ook verschillende deskundigen aangegeven dat wat ik gesteld heb, hout snijdt. Dus kennelijk had de president ook geen andere keus”, zegt Jogi om een reactie gevraagd aan Dagblad Suriname. Hij hoopt dat er inderdaad een serieus onderzoek zal plaatsvinden.
Geluiden vervanging Dodson
Uit stukken waarop de volksvertegenwoordiger de hand heeft weten te leggen blijkt, dat de bewindslieden elk betrokken zijn in twee stichtingen en twee naamloze vennootschappen, te weten: de ‘Stichting Imperial Amazon’, ‘NV Savjora Wood Company’, ‘Stichting Tranga Makandra Baka’ en ‘NV Jorsana Mining’.  Toen deze twee ministers de hete adem in hun nek voelden, hebben zij een dag na de brief van Jogi, op 17 april, doen overkomen als zouden de stichtingen inactief zijn. Maar dat de stichtingen door deze twee bewindslieden zijn opgericht, is wel een vaststaand feit. De bewindslieden vinden dat er niets strafbaars aan de hand is, daar zijn geen concessies hebben gekregen en ook geen transacties hebben gepleegd. Ondertussen worden de geluiden over de aankomende vervanging van Dodson luider. De NH-minister zal volgens bronnen binnenkort wel degelijk worden vervangen door Grassalco-directeur Sergio Akiemboto.
FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: