Linga vraagt duidelijkheid over schietincident bij uitbetaling sociale bijstand

Erwin Linga
Erwin Linga
NDP-parlementariër Erwin Linga eist dat minister Cristien Polak duidelijkheid verschaft over een incident in het Boven-Surinamegebied. De politicus wil weten waarom het nodig was dat veiligheidsmannen waarschuwingsschoten moesten lossen op vrouwen bij de laatste uitbetaling van sociale bijstand in het dorp Godogodo. “Wij, de gemeenschap van Boven-Suriname, betreuren dit gebeuren”, zei de politicus gisteren tijdens de begrotingsbehandeling in De Nationale Assemblee (DNA). De parlementariër vindt bovendien dat het binnenland te lang moet wachten op bepaalde diensten. Zo is er geen zorgvervoer daar beschikbaar en is er bovendien een achterstand in de uitbetaling van algemeen kinderbijslag (AKB) en sociale bijstand. Hij vroeg de bewindsvrouw wanneer deze zaken in orde zullen worden gemaakt.
FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: