Landelijke lamlegging werkzaamheden bij RGD in proces

De werknemers bij de Stichting Regionale Gezondheidsdienst (RGD) zijn zeer ontstemd. Maandag aanstaande wordt er een algemene ledenvergadering gehouden om de problemen binnen RGD te bespreken. Bondsvoorzitter Robby Naarendorp stelt dat een mogelijke landelijke lamlegging van werkzaamheden van het RGD-personeel niet uitgesloten is. “We hebben gezien dat we een stichtingsbestuur daar hebben, dat denkt vanuit zijn machtpositie daden te kunnen verrichten binnen de RGD. De directeur wordt opgedragen om mensen te benoemen in een managersfunctie, zonder dat ze een beeld hebben over hoe betrokkene functioneert binnen de dienst. Mensen worden voorgetrokken omdat het gaat om partijgenoten”, aldus Naarendorp.
De bond heeft zich in het verleden al vaker uitgelaten over mensen in managersfuncties, waarvan men zich afvraagt wat voor bijdrage de personen in kwestie nog leveren binnen de organisatie. Het bondsbestuur heeft spoedbezoekjes gebracht aan RGD-afdelingen in Nickerie, Saramacca en Coronie. Ook daar is hetzelfde niveau van klachten geregistreerd. “Al de beslissingen die men neemt, zijn niet in het belang van RGD, maar het gaat om persoonlijke belangen. Verkiezingen zijn in aantocht, dus men moet haasten om mensen te accommoderen.” De districten zijn voorbereid om ‘het parool’ op te volgen.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: