Advocaat ziet geen concreet bewijs in zaak auto-inbraak

Raadsman John Kraag vindt dat er geen enkel concreet bewijs is dat de verdachte Lewis F. degene is die in augustus 2018 in een voertuig heeft ingebroken en daarbij een tas inhoudende SRD 150.000 en Euro 5.000 heeft weggenomen. Volgens Kraag is er daarnaast ook geen enkele verklaring door de benadeelde overgelegd, waaruit zou moeten blijken dat die inderdaad voornoemde bedragen in de tas had bewaard. Op basis van al deze twijfels zou Lewis volgens hem vrij moeten worden gesproken van de hele tenlastelegging. Op de strafzitting eerder bleek uit verklaringen van een getuige dat Lewis een grijsgelakte Toyota Vitz bestuurde, welke deze getuige zelf in juni 2018 voor hem bij een verhuurbedrijf in Commewijne had gehuurd. De verdachte had de getuige gevraagd dit te doen, omdat die geen rijbewijs had en dringend een voertuig nodig had. Naderhand had de getuige zich niet meer met Lewis bemoeid, aangezien die de maandelijkse huurbetalingen zelf bij het bedrijf afhandelde. Lewis bevestigde de verklaring van de getuige en stelde dat hij het voertuig op 8 augustus aan een andere manspersoon had geleend. Deze manspersoon zou daarmee naar de stad gaan om de volgende dag de feestactiviteiten in verband met de Dag der Inheemsen bij te wonen. Zowel Kraag als de verdachte nemen het de politie kwalijk dat deze manspersoon nooit is opgespoord en gehoord. Op 9 april komt een uitspraak.
FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: