Bushouder: “PLO sluit restitutieperiode af zonder vooraf te melden”

Onlangs kwam aan het licht dat bijkans 200 vergunninghouders hun restitutiecheque, betreffende de rij- en voertuigenbelasting, niet hebben afgehaald bij de Particuliere Lijnbushouderorganisatie (PLO). Van de 1.300 geregistreerde bussen is er slechts voor 1.100 bussen een restitutiecheque afgegeven. In de periode van 7 tot en met 13 maart hadden de particuliere bushouders de gelegenheid om hun restitutiecheque af te halen. In gesprek met Dagblad Suriname vertelt een bushouder dat PLO niet eens 7 werkdagen, een week, heeft uitgetrokken voor de restitutie. Dit, terwijl John Mahadewsing, voorzitter van PLO, bliksems goed weet dat 200 bushouders nog restitutie moeten krijgen.
“Hoe kan de betaling slechts 5 dagen geduurd hebben? PLO heeft de restitutieperiode afgesloten zonder vooraf te melden. De PLO-voorzitter weet waarom die 200 bushouders niet zijn komen opdagen: niet elke vergunninghouder heeft een bus en niet elke bushouder heeft een vergunning. Dan nog doet het bestuur van PLO, die zichzelf een belangenbehartigende organisatie noemt, totaal niets voor deze doelgroep! Sterker nog, PLO geeft doodleuk te kennen dat het niet meer mogelijk is om restitutie te krijgen”, luiden de woorden van een zeer ontevreden bushouder, die tot de groep van de 200 vergunninghouders behoort. Voor deze bushouder is het overduidelijk dat de bestuursleden van PLO het hart niet op de juiste plaats hebben.
Dat niet elke vergunninghouder een bus heeft en niet elke bushouder een vergunning, ligt in het feit dat er met ‘names & faces’ wordt gewerkt bij de afgifte van de vergunning. De bushouders moeten in de meeste gevallen een vergunning huren, waar de verhuurder überhaupt niet over bussen beschikt. Op deze wijze wordt het een lastige opgave om de restitutiecheque af te halen, daar deze cheque op naam van de vergunninghouder wordt afgegeven. “Ik heb nooit gemerkt dat PLO zich ooit heeft ingespannen om een verbetering hierin te brengen. Daarom doen we een beroep op het ministerie van Financiën, en Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C) om dit probleem aan te pakken en het resterend deel van de bushouders alsnog in de gelegenheid te stellen om in aanmerking te komen voor de restitutie”, aldus de bushouder.
KSR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: