Oudste hospitaal van Suriname krijgt donatie

Het oudste hospitaal van Suriname, het ’s Lands Hospitaal, kreeg twee medische apparaten gedoneerd door de oliemaatschappij Petronas Suriname Exploration & Production ter waarde van US $ 12000. Petronas heeft via haar dochteronderneming Petronas Suriname Exploration & Production B.V. (“Petronas”) één defibrillator en één diathermie apparaat gedoneerd aan de operatiekamer van ’s Lands Hospitaal. De officiële overhandiging vond op vrijdag 22 maart plaats in de multifunctionele zaal van ’s Lands Hospitaal. Deze donatie heeft vorm gekregen door een aanvraag en voorstel dat in het jaar 2018 gedaan werd door de directie van ’s Lands Hospitaal. Onder de aanwezigen bevonden zich onder meer algemeen directeur en medisch directeur van ‘s Lands Hospitaal, vertegenwoordiger Petronas Suriname, vertegenwoordiger van de minister van Volksgezondheid en andere vertegenwoordigers. “Wij zijn heel blij met deze donatie, dit is een stap naar vernieuwing. Het ziekenhuis moet op veel gebieden vernieuwd worden, onder meer apparaten, het gebouw en nog veel meer. Wij hopen dat dit in de toekomst ook aangepakt kan worden’, gaf algemeen directeur Dayasankar Mathoera aan tijdens zijn speech. Na de overhandiging kreeg de vertegenwoordiger van Petronas een geschenk uit dankbaarheid van de algemeen directeur en medisch directeur van ‘s Lands Hospitaal. Deze overhandiging markeert het vijfde jaar van Petronas van haar sociaal maatschappelijke verplichting bij de bevordering van de gezondheidszorg binnen de Surinaamse gemeenschap.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: