Breeveld wil afschaffing oproepingskaarten verkiezingen

Carl Breeveld
Carl Breeveld
Het DNA-lid Carl Breeveld pleit voor afschaffing van oproepingskaarten bij verkiezingen. Anno 2019 is het niet toepasselijk dat we mensen nog steeds met oproepingskaarten benaderen om te gaan stemmen. Dit is een heel dure zaak, waarvoor we oplossingen middels ICT moeten zoeken. Waarom kunnen we niet met ons ID-kaart gaan stemmen of een ander model”, vroeg Breeveld zich af, gisteren tijdens de openbare commissievergadering in verband met wijziging van de Kieswet. De DOE-parlementariër kreeg bijval van VHP’er Asiskumar Gajadien. Hij stelde voor om politieke partijen deelgenoot te maken om de kiezer bekend te maken op welk bureau ze moeten stemmen. Ook Palu-DNA-lid Cleon Gonsalves vroeg zich af waarom de ID-kaart niet gebruikt kan worden als oproepingskaart.
DNA-voorzitter Jenny Simons haalde aan dat de oproepingskaarten aangeven op welk stembureau je moet gaan stemmen. “Misschien kan er vervanging komen. Het hoeft niet door een ID-kaart, maar een andere ICT-manier.”
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: