19-jarige veroordeeld op verjaardag

De 19-jarige Xaviero Vlieri is woensdag veroordeeld tot een gevangenisstraf van 12 maanden, waarvan 10 voorwaardelijk met aftrek, en een proeftijd van 3 jaar. Als bijzondere voorwaarde is gesteld dat hij alsnog zijn schooltaak oppakt en uiterlijk maandag aanstaande begint met de school. Dit vonnis is conform de eis. “Ik ben in de fout gegaan”, was de eerste opmerking die de verdachte maakte. De verdachte gaf eerlijk toe dat hij eerder in aanraking is gekomen met de politie. Hij was betrokken bij een gevecht. Deze verdachte wordt ervan verweten zich schuldig te hebben gemaakt aan diefstal van een telefoon. Hij heeft tezamen en in vereniging met ene J. een mobiele telefoon weggenomen. Vlieri hield de student vast en de medeverdachte pakte zijn telefoon weg. De verdachte verklaarde naar zijn comparant te hebben geluisterd en alzo te hebben gehandeld. Openbare aanklager Roline Gravenbeek achtte diefstal met geweld tezamen en in vereniging met de jeugdige J. wettig en overtuigend bewezen. De vervolging merkte op dat de verdachte verantwoordelijk is voor het feit. Het is een typische diefstal in vereniging en het gaat om een heel ernstige zaak.
Advocaat Nalini Ramnarain gaf aan dat de verdachte eigenlijk niet eens door had dat hij een strafbaar feit pleegde. Hij heeft tijdens zijn verblijf in het gevang gevoeld hoe verkeerd hij heeft gehandeld. Zij hele scholing kon vanwege deze daad helemaal teniet zijn gegaan. Zoals door de aanklager aangehaald, was de advocaat eveneens van oordeel dat de verdachte vanwege zijn jeugdige leeftijd een kans moest krijgen. De verdachte kreeg een straf opgelegd, welke gelijk is met de tijd in detentie doorgebracht. Vlieri mocht naar huis.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!