PLO wil verhoging brandstofcompensatie

2PLO wil verhoging brandstofcompensatieDe bussector ondergaat thans een moeilijke periode vanwege de nieuwe dieselprijs: SRD 6.27. Het Actiecomité Belangenbehartiging Particuliere Lijnbushouders, onder leiding van Suraj Sahadew-Lall, heeft om die reden meerdere malen aan de kaak gesteld dat een tariefaanpassing voor het particulier vervoer een grote noodzaak is geworden. De Particuliere Lijnbushoudersorganisatie (PLO) daarentegen wekte de indruk dat de ontstane situatie niet zorgwekkend genoeg is om in te grijpen. Echter zegt John Mahadewsing, voorzitter van PLO, dat dit niet het geval is. “We hebben maandag een gesprek gehad met minister Jerry Miranda over de stagnatie in de uitbetaling van de brandstofcompensatie en ook de verhoging hiervan. Als de trend van benzineverhoging zich blijft voordoen, moet er een middenweg gezocht worden. Het kan niet zo zijn dat de tarieven hetzelfde blijven, terwijl je meer uitgeeft aan diesel”, gaf Mahadewsing in gesprek met Dagblad Suriname te kennen.
Volgens de PLO-voorzitter heeft de exorbitante verhoging van benzine grote ontevredenheid teweeggebracht bij de particuliere bushouders, wat totaal begrijpelijk is. Daarom wordt er samen met minister Miranda van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C) naar mogelijkheden gekeken om de brandstofcompensatie te verhogen. Mahadewsing deelde mee dat de minister tot en met eind februari 2018 wat ruimte heeft gevraagd. Wat wel vaststaat, is dat de brandstofcompensatie niet opgeheven zal worden. In het afgelopen jaar waren zowel Mahadewsing als Miranda voorstanders om de brandstofcompensatie af te bouwen. Nu blijkt dat partijen zich hiervan hebben afgezien. Dit betekent dus dat een verhoging van de particuliere bustarieven vooralsnog niet aan de orde zal komen. “Je kan niet direct praten over het verhogen van de bustarieven, want je weet vooraf niet hoe hoog de dieselprijs uiteindelijk kan worden.” Met de minister is er afgesproken om volgende week het restant van de brandstofcompensatie over te maken, zodat de particuliere bushouders, die nog geen subsidie hebben ontvangen voor 4 maanden, uitbetaald kunnen worden.
KSR

error: Kopiëren mag niet!