Nieuw woningbouwproject Hanna’s Lust overwoekerd door bos

“Het moet een voorbeeldproject worden”, haalde president Desi Bouterse aan. “Na 3 jaar wonen op het project lijkt alles nu meer naar een bos te veranderen dan een project met woongenot.” Dit haalde een bewoner van het nieuw woningbouwproject van Hanna’s Lust aan op de hoorzitting van het ressort De Nieuwe Grond van het districtscommissariaat Wanica Zuidoost maandagavond. “Ik was gewend vroeger elke ochtend te trainen door de straten, maar daarvoor ben ik nu bang. Overal zie je bos. Vooral de leegstaande percelen. Er is een plek gereserveerd voor een RGD-poli. Deze lijkt nu op een oerwoud. Ik zag een dag een hert eruit komen”, gaf ze de situatie aan, terwijl de dc’s Sarwan Ramai en Audrey Hankers, het DNA-lid Rosellie Cotino, dr en rr-leden van het district Wanica aandachtig naar haar luisterde,. “Er is nu ook sprake van criminaliteit op dit project. Er wordt drugs verkocht en ook worden mensen lastig gevallen. Alles komt door de oerwoud die ontstaan is op de vele plekken op het project”, haalde ze aan.
Andere burgers brachten problemen naar voren als overlast door mensen die voor winkels alcohol staan gebruiken, dichtgeslibde trenzen, drempels die moeten komen op strategische plekken en overwoekerde percelen. Ook de drugsproblematiek in de verschillende buurten werd aangehaald door de bewoners.
De ressortraad De Nieuwe Grond presenteerde ook twee projecten die ze wil gaan realiseren in het dienstjaar 2019. Deze zijn het herstellen van de vernielde bushuizen aan de Indira Gandhiweg, alsook het aanleggen van looppaden in de verschillende straten van het ressort.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!