TBL Cinemas meer dan 300.000 keer bezocht in 2017

1 TBL (2)Fate of the Furious trok meeste bezoekers

TBL Cinemas is de enige multiplex bioscoop in Suriname met een zitcapaciteit van 1000 stoelen per voorstelling. Midden in de week vinden er 10 tot 12 voorstellingen plaats per dag. Op de vrijdag zijn er 15, zaterdag 23 tot 25 en zondag 18 tot 20 voorstellingen. TBL is elke dag open met uitzondering van oudejaarsdag, waarbij zij traditioneel gesloten zijn. “In 2017 was het bezoek qua verloop even voorspelbaar als voorgaande jaren met pieken en dalen”, zegt TBL-directeur Erwin Emanuels. De piekmomenten zijn tijdens de vakantieperiodes. “Zo waren april (paasvakantie) en augustus (grote vakantie) onze beste maanden. Het minste aantal bezoekers hadden we als in voorgaande jaren in oktober na de vakantiedrukte. Ondanks de economische terugval mogen we concluderen dat het bioscoopbezoek niet sterk is teruggenomen. In 2017 hebben zelfs een lichte stijging kunnen waarnemen. Het bezoekersaantal in 2017 bedroeg dan ook 300.863 personen. Ten opzichte van het jaar 2016 is dit een stijging van 4.5%.
TBL kent maar 1 actiedag en dat is de dinsdag. Een 2D-kaart kost dan SRD 17,75 in plaats van SRD 27,50. Een 3D-kaart kost SRD 20,25 in plaats van SRD 32,50. “De dinsdag is op het weekend na (vr-za-zo) onze drukste dag.”
Best bezochte films 2017
De best bezochte film van 2017 is Fate of the Furious, het 8e deel in de Fast & The Furious franchise. Op de 2e plaats is de grote verrassing van 2017: Girls Trip. De uitdagingen waartegen de bioscoop aankijkt, liggen veelal in de financiële sfeer met name de balans behouden tussen het bedrijf in stand houden en het filmbezoek betaalbaar houden. “Het filmaanbod is vrij stabiel en we werken met vaste distributeurs die vrijwel alle grote filmmaatschappijen vertegenwoordigen. De continuïteit ligt in de betaling van de afgesproken licentiekosten. Ons streven is er altijd op gericht samen met de Verenigde Staten van Amerika de premières van de grote films op het doek te brengen.” Dit is TBL tot nu toe altijd gelukt.
Vervolgens zit hieraan een behoorlijke financiële consequentie. “Onze hoge kostenposten zijn de vermakelijkheidsbelasting, licentiekosten en elektriciteitskosten.” Door de devaluatie van de Surinaamse munt werd de inkoop van films duurder, alsook een verhoogde schuldenpositie in Surinaamse dollars welke vooral in US dollars is aangegaan. “We hebben de keuze gemaakt om te overleven. Het gaat niet eens om winst te maken. We moeten het hoofd boven water houden totdat het economische getij keert. De prijzen moeten omhoog, maar het is moeilijk te bepalen hoe groot de rek is bij onze klant. Vandaar dat er zoveel als mogelijk gewerkt wordt om steeds de nieuwste en betere films brengen. Steeds blijven communiceren via social media met onze klanten en incentives creëren voor vaste bezoekers en meer filmfestivals organiseren in samenwerking met buitenlandse ambassades”, aldus de directeur.
NK

error: Kopiëren mag niet!