Tekort medicijnen Militair Hospitaal berust niet op waarheid

Dat de apotheek van het Militair Hospitaal niet over genoeg medicamenten zou beschikken, berust volgens de waarnemende directeur van het ministerie van Defensie, Mitchell Labadie, niet op waarheid. De directeur was overduidelijk geschokt van dit nieuws en stelt nimmer hiervan op de hoogte gesteld te zijn. Berichten zouden Dagblad Suriname bereikt hebben dat er een tekort zou zijn voor wat medicijnen betreft bij de apotheek van het hospitaal. Militairen zouden in dit kader verplicht zijn de medicijnen buiten te zoeken, waarvoor zij vooruit moesten betalen. Er zou gesteld zijn dat na betaling zij hun geld nimmer terugkrijgen.
Labadie ontkent deze berichten ten stelligste en betreurt dit eveneens. Volgens de directeur bestaat er geen tekort bij de poli’s. Zou er om welke reden dan ook op een bepaald moment een tekort van een medicijn of medicijnen zijn, is er een samenwerking tussen het ministerie en de Regionale Gezondheidsdienst (RGD), dat de mensen naar alle andere RGD-apotheken kunnen gaan om deze te vinden. De directeur vraagt zich af van waar men met dit bericht is gekomen.
NK

error: Kopiëren mag niet!