Nurmohamed: ‘Beste missie VHP in Saramaccaans gebied’

1Nurmohamed Beste missie VHP in Saramaccaans Gebied1“Het is een uniek gebied. Schoon en vrij goed ontwikkeld.” Zo spreekt politicus Riad Nurmohamed over het recente bezoek van de Vooruitstrevende Hervormingspartij (VHP) aan het Saramacaans gebied. “Omdat het een apart gebeid is, lijkt het alsof regeringen weinig aandacht aan besteden. Dat is niet helemaal waar. Het zijn gebieden die scholen en poliklinieken hebben. Het Saramacaans gebied is prachtig, maar er is geen ecotoerisme daar. Vandaag worden zij wel geconfronteerd met de economische crisis”, stelt hij.
De mensen hebben volgens Nurmohamed bijvoorbeeld problemen met duur transport, werkgelegenheid en dure voeding. De ontwikkeling in het gebied zit vanwege deze zaken volgens de politicus stil. Het gebied wordt ook ernstig bedreigd door concessies van hout en mijnbouw. De concessies overlappen de dorpen. De VHP heeft de problemen van de mensen aangehoord. “In het binnenland communiceert men heel goed. Men hoort van de ene en je krijgt weer een andere uitnodiging. Belangrijk is dat de gemeenschap zelf heeft gevraagd om een bezoek af te leggen. In dit gebied hebben wij een heel serieus gesprek gehad, omdat men in principe geen geloof heeft in de politiek. Er is in het verleden veel beloofd en niets gedaan. Diverse politieke partijen zijn in het verleden naar hun toe geweest en hebben hen voor de gek gehouden. Dat tolereren zij niet meer”, vertelt de politicus.
De mensen in het binnenland volgen alles wat er in Paramaribo gebeurt. Dit gevoel bekruipt de politicus ook. Het mooiste van het gebied vond Nurmohamed dat de gemeenschap haar huiswerk goed had gemaakt. Vóór de missie daar aankwam, was men al voorbereid op waarmee de missie zou worden geconfronteerd en wat er precies zou worden gezegd. “Uiteindelijk heeft men de poort voor de VHP open gedaan (letterlijk en figuurlijk)”, aldus Nurmohamed. Voor hem was dit een van de beste overlegmissies van de VHP in het binnenland.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!