Suriname verzekeringsbureau rijker

1 Suriname een verzekeringsbureau  rijkerOp zaterdag 4 november is een nieuw verzekeringsagentkantoor geopend te Onverdacht (Billiton). Aanwezig waren vertegenwoordigers van Self Reliance, Assuria en Fatum. De jonge onderneemster Palisa Oematie-Powe is de nieuwe agent van dit kantoor. De aanleiding om met een bureau te starten zijn divers, maar een van de belangrijkste was dat in het district er behoefte was aan een verzekeringsagent die op een vaste locatie verzekeringsdiensten aanbiedt aan de gemeenschap. Zelf stelt de onderneemster dat zij jarenlang heeft gewerkt voor Assuria en daar de nodige kennis heeft opgedaan en dit iets is geworden waarvan zij houdt. “Ik hou ervan om met mensen te praten en te praten over het verzekeringswerk en waarom het belangrijk is om je te verzekeren.” Aanwezig waren ook DNA-lid Patrick Kensenhuis, vertegenwoordiger van het commissariaat Para, de heer Biervliet, en parlementariër Carl Breeveld. Oematie is een onderneemster en een doorzetter. Samen met haar man heeft zij dit bedrijf opgezet. “Als verzekeringsagent sta je meestal op jezelf en ben jij de tussenpersoon tussen de klant en de verzekeringsmaatschappij. Het zijn losse personen die geen vaste werkplek hebben.” Verzekeringsagenten zijn er wel in het district. Volgens Oematie is zij op een vaste locatie en ten tweede doet zij zaken met alle verzekeringsmaatschappijen. Het maakt vervolgens dus niet uit bij welke verzekeringsmaatschappij de klant ondergebracht is, men kan bij haar terecht. “Ik heb de bevoegdheid verkregen om de verzekering namens de maatschappijen te verkopen.” Bewoners van Para kunnen vervolgens bij de onderneemster voor hun ziektekostenverzekering, WAM, ongevallenverzekering, reis- en zorgverzekering en andere. “Kortom is men voor alle verzekeringen bij mijn verzekeringsbureau terecht”, aldus Oematie. Betalingen kunnen ook ten kantore van Oematie geschieden.

error: Kopiëren mag niet!