Caricom Marihuana Consultatie in Stibula

Op woensdag 8 november 2017 wordt door een team van Caricom experts een 4-tal marihuana consultatiemeetings gehouden in buurtcentrum Stibula, Latour. Het doel is voeling te houden met de Surinaamse samenleving omtrent het gebruik van marihuana voor medische doeleinden. De Nationale Antidrugs Raad Suriname (NAR) heeft haar uitvoerend bureau belast met de organisatie van deze consultatiebijeenkomsten, waarbij er wordt samengewerkt met het ministerie van Volksgezondheid, het directoraat Cultuur van het Minowc en de Caricom Desk van het ministerie van Buitenlandse Zaken.
De NAR heeft daartoe verschillende doelgroepen uitgenodigd, die zullen participeren aan 3 ‘besloten’ sessies van 09.00 tot 13.00 uur, waarna er een openbare “Town Hall’’ meeting wordt gehouden om 18.00 uur, die open is voor het publiek en de pers om te participeren. De uitgenodigde stakeholders zijn ngo’s in de gezondheids-, culturele, religieuze, educatieve, jongeren en juridische sectoren. Daarnaast zijn organisaties en instituten belast met drugs- en verslavingsbeleid, drop-outs en traditionele genezing uitgenodigd. Voor de locatie is het gemeenschapscentrum Stibula gekozen vanwege de vereiste neutrale opzet van de consultaties.
De regionale Caricom Marihuana Consultatie wordt van 5 september tot 8 november 2017 uitgevoerd in verschillende Caraïbische landen, waarbij Suriname de hekkensluiter is. De Caricom Regionale Marihuana Commissie, ingesteld in 2014 door de Caricom staatshoofden, is verantwoordelijk voor deze regionale consultatie en zal daarom het rapport met bevindingen en aanbevelingen presenteren in de eerstvolgende vergadering van Caricom staatshoofden en regeringsleiders.

error: Kopiëren mag niet!