Vaccins op niveau

Het Nationaal Immunisatieprogramma (NIP) heeft de ontvangst van 20,000 doses van het Pentavalent Vaccin (Difterie, Kinkhoest, Tetanus, Hepatitis B en Haemophilus Influenzae type b) bevestigd. Op maandag 23 oktober heeft de levering plaatsgevonden. Het DKTH-vaccin, welke oorspronkelijk op 3 oktober geleverd zou worden, moest wegens productie- en verpakkingsproblemen bij de leverancier in Zuid Korea voor 3 weken uitgesteld worden.
Het aantal van 20.000 is genoeg om de behoefte van 6 maanden te dekken. Met deze laatste ontvangst zijn alle vaccins voor het NIP in voldoende mate beschikbaar. In tegenstelling tot berichten in de media is er voldoende voorraad aan het Gele Koorts-vaccin. Wat er speelt, is een tijdelijk tekort aan de gele vaccinatieboekjes voor reizigers, welke slechts in spoedgevallen wordt afgegeven, totdat de nieuwe voorraad in de loop van deze week is ontvangen.
Op reizigers die een gele koortsvaccinatie voor het land van bestemming nodig hebben, wordt ten overvloede de aandacht gevraagd dat de vaccinatie uiterlijk 10 dagen voor vertrek moet zijn genomen, om geldig te zijn. De reisbureaus hebben deze instructie eerder ontvangen om te voorkomen dat reizigers met een ticket in de hand niet gevaccineerd zullen worden en dus niet zullen kunnen afreizen. Het griepvaccin welke seizoensgebonden is, wordt zoals gewoonlijk in november verwacht, alsook 10.000 doses injecteerbare poliovaccins welke op 13 november arriveert.

error: Kopiëren mag niet!