Kennedy Stichting door financiële middelen heen

Hoewel de Kennedy Stichting de subsidie nog niet heeft ontvangen, zegt de directeur van de stichting, Lea Welzijn-Overeem, over het algemeen geen problemen te hebben noch met het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting, noch met het ministerie van Financiën. “We hebben ten aanzien van subsidie nooit problemen had. Zelfs toen we helemaal op nul zaten, heb ik mijn bankrekening opgestuurd en binnen twee tot drie dagen was er gestort. Het is dus slechts een kwestie van afwachten.” Wat de directeur aangeeft, is dat de Kennedy Stichting haar uiterste best doet het hoofd boven water te houden en aan haar maandelijkse verplichtingen te voldoen, maar zij staat er niet goed voor.
De Kennedy Stichting heeft afgelopen week een donatie gehad van de Zevendaagse Adventisten van SRD 11.000. Echter stelt de directeur dat dit bedrag een bestemming had. “De kopieermachine van de Kennedyschool was defect en kon niet meer gerepareerd worden, omdat het verouderd was. Voordat het kerkgenootschap op pad is gegaan, hebben zij gevraagd wat onze noden waren. Wat ook dringend was, was de aanschaf van een wasmachine voor het internaat. Verder zijn er leermiddelen aangevraagd voor de leerlingen.” Met dit geldbedrag kon de stichting dus voorzien worden in deze zaken. Maar er is een keerzijde aan de medaille en dat is dat de Kennedy Stichting door haar financiële middelen heen is. Zelfs voorzitter Jan Cheuk A Lam van de stichting heeft aangegeven dat er veel uitgegeven wordt aan onderhoud van het complex. “We lenen al en vanaf vorige maand en zitten te denken hoe het personeel uit te betalen. We betalen ze nog wel, maar weten niet hoe wij dit later zullen aanpakken. Dus is het noodzakelijk dat de subsidie gestort wordt, want de nood wordt dringender.” De stichting heeft goed haar huiswerk gedaan en alle nodige stukken ingediend om in aanmerking te komen voor een subsidie. De stichting is dus wachtende op bevestiging dat de subsidies zijn gestort. Het gaat om het dagelijks onderhoud en de stichting heeft aardig wat nodig om de organisatie draaiende te houden.
Na eerdere bekendmakingen waren de reacties vanuit de samenleving erg positief. “We hebben een wasmachine gedoneerd gekregen en er is aan ons gezegd dat we het geld dan voor iets anders kunnen aanwenden. Ik heb hele goede reacties gehad vanuit de samenleving. Straks komt een dame sap doneren aan de stichting, dus al met al leeft de gemeenschap mee met de Kennedy Stichting”, aldus directeur Welzijn-Overeem.

error: Kopiëren mag niet!