Coronie wil vaste dc

De waarnemende commissaris van het district Coronie heeft zich gisteren bij de indiening van de districtsbegroting laten vertegenwoordigen door de ondervoorzitter van de districtsraad. Martin Zunder voelde zich bij de indiening geroepen om ook namens de dc, de minister van Regionale Ontwikkeling te vragen naar een vaste burgervader. “Coronie moet nu een vaste dc krijgen. Wij vragen erom. Wij moeten een enorme inhaalslag maken. Zonder een vaste dc kunnen wij het niet doen. Anderen komen en gaan, maar om dingen echt van de grond te krijgen, heb je iemand nodig die vast zit in het district”, stelt Zunder.
Wat betreft de benoeming van een dc voor Coronie zijn volgens minister Edgar Dikan nagenoeg alle administratieve zaken al afgehandeld. “Heel binnenkort krijgt u wel een dc”, zei minister Dikan. De bewindsman heeft nog niet bekendgemaakt wie de post van dc zal invullen en wanneer dat een feit zal zijn. Stemmen in het veld beweren dat volksvertegenwoordiger Remy Tarnadi getipt is als de nieuwe burgervader van het district.
Coronie heeft in de afgelopen periode een aantal districtscommissarissen versleten. Bij het vertrek van dc Aroenkoemar Ramdhani werd dc Wedprekash Joeloemsingh (dc in Nickerie) belast met de waarneming van de post. Momenteel neemt dc Remy Polack (van Paramaribo Zuid-West) waar als burgervader in Coronie. Het district Para zit ook al geruime tijd met waarnemend burgervader Armand Jurel, die al een post in Sipaliwini vervult. Jurel heeft niet aangegeven moeite te hebben met de invulling van beide posten.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!