18-jarige joyrider aangehouden voor doodrijden 75-jarige

De politie van Flora heeft de 18-jarige onbevoegde autobestuurder M.J. op dinsdag 16 mei in verzekering gesteld. Deze bestuurder heeft de 75-jarige voetganger, Norine Groevenstein aangereden aan de Mr. Jagernath Lachmonstraat ter hoogte van het SLM-hoofdkantoor. Het slachtoffer was op slag dood. Uit het politioneel onderzoek blijkt dat de bestuurder niet in het bezit is van een geldig rijbewijs. Hij is bovendien zonder toestemming van zijn vader met diens voertuig van huis weggereden. Volgens een verklaring van de bestuurder moest hij uitwijken voor een waterplas op het wegdek. Tijdens deze manoeuvre heeft hij in plaats van op het rempedaal te trappen juist meer gas gegeven, waardoor de wagen over de tussenberm op de andere rijhelft is terechtgekomen en de voetganger, die op dat moment op het trottoir liep, dodelijk werd aangereden. De wagen is tegen de schutting van het SLM-kantoor tot stilstand gekomen. Het slachtoffer raakte zwaar gewond en overleed ter plekke. De 18-jarige bestuurder was samen met een vriend in de auto. Beide zijn ongedeerd gebleven. De politie heeft deze joyrider in verzekering gesteld voor ‘aanrijding met dodelijke afloop door iemand die geen rijbewijs heeft’.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!