Verlamming vele economische sectoren vanwege protesten Frans-Guyana

Verlamming vele economische  sectoren vanwege protesten Frans Guyana 1
Verlamming vele economische  sectoren vanwege protesten Frans Guyana 2Frans-Guyana is momenteel in de ban van de golf van protesten om de economische, sociale en veiligheidssituatie onder de aandacht van de Franse regering te brengen. Deze gebeurtenissen, die ook in het kader van de campagne voor de presidentsverkiezingen zijn, hebben geleid tot de verlamming van vele economische sectoren, met name vervoer. Tot nu toe zijn volgens de Franse ambassadeur in Suriname, Antoine Joly, de belangrijkste problemen geïdentificeerd: veiligheid, criminaliteit en drugshandel.
“Het probleem van de werkloosheid heeft op 22% van de beroepsbevolking invloed, in het bijzonder de jongeren, maar ook de congestie van een aantal openbare diensten, met name op het gebied van gezondheid en onderwijs. De Franse overheid neemt de problemen zeer serieus en heeft al een reeks maatregelen aangekondigd om de genoemde problemen aan te pakken. Echter wil de regering dat de situatie volledig moet worden hersteld en Frans-Guyana uit deze situatie van de blokkade geraakt, zodat de dialoog weer kan plaatsvinden.” Er is reeds een interministeriële missie gestuurd sinds zaterdag, die moet worden gevolgd door de ontmoeting met de ministers van de regering in de komende dagen om de voortgang te consolideren. De Franse ambassadeur ontving verschillende oproepen van het ministerie van Buitenlandse Zaken en ook van de minister, die terecht bezorgd is over de situatie van de Surinaamse onderdanen in Frans-Guyana. De ambassade is in voortdurend contact met de Surinaamse autoriteiten, die ook gevraagd hebben om het vervoer van mensen via Paramaribo, die naar een andere bestemming willen, te vergemakkelijken.
“Tot nu toe zijn de protesten niet afgenomen, maar de veiligheidsautoriteiten zijn heel voorzichtig om de veiligheid van goederen en personen te waarborgen”, aldus ambassadeur Antoine Joly. Er is geadviseerd dat reisplannen uitgesteld moeten worden tot de barricades worden verwijderd.

error: Kopiëren mag niet!