‘In de gevangenis zal je ook afkicken’

‘In de gevangenis zal je ook afkicken’, zei kantonrechter Dinesh Sewrattan dinsdag bij de motivering van het vonnis van de verdachte Mark Heerenveen. De magistraat veroordeelde Heerenveen tot een celstraf van 12 maanden voor het stelen van een auto-accu uit een voertuig. Het strafbare feit speelde zich af op 30 januari toen de benadeelde zijn voertuig in de binnenstad parkeerde. Bij terugkeer bleek dat iemand de motorkap van het voertuig had opengeforceerd en de accu had weggenomen. De politie werd gelijk ingeschakeld, waarna Heerenveen in de buurt werd gesignaleerd. Hoewel Heerenveen het hazenpad koos, werd hij op den duur toch in de kraag gevat. Volgens de veroordeelde was hij in de periode helemaal in de war, omdat hij geen onderdak had. Daarnaast had hij vreselijk honger. Heerenveen, die drugsverslaafde is, vroeg de rechter om hem tegen augustus op vrije voeten te laten komen, zodat zijn vader hem in een afkickkliniek kan plaatsen. Ook zijn raadsman deed dit verzoek, zodat de recidivist niet meer in de gevangenis hoeft te belanden. “Er is geen drugs in de gevangenis, waardoor u daar ook kunt afkicken. In de tussentijd kunt u nadenken over de schade die u aan andere mensen toebrengt”, zei de rechter aan Heerenveen. Volgens Sewrattan maken mensen tegenwoordig haast dagelijks mee dat koplampen, accu’s en andere accessoires van voertuigen worden gestolen. Hij vond dat Heerenveen de handen uit de mouwen kan steken en kan gaan werken voor zijn geld.
FR

error: Kopiëren mag niet!