Doekhie: “Dodson moet meerollen bij ontslag rvc EBS”

“Wanneer je zo snel achter de rvc bent gaan staan en de rvc naar huis gaat, dan zou Dodson ook mee moeten rollen. Dodson moest van tevoren op de hoogte zijn geweest van het besluit van de rvc.” Dit zegt NDP-topper en parlementariër Rashied Doekhie (NDP) aan Dagblad Suriname. De president-commissaris, Patrick Peneux, en leden van de raad van commissarissen (rvc) bij de NV Energiebedrijven Suriname zijn door president Desi Bouterse bedankt. Doekhie is blij met het besluit van president Desi Bouterse om de rvc de laan uit te sturen. Het zou volgens hem anders een schande zijn wanneer ‘een zwaar kaliber als Pamessar’ geschorst zou blijven door toedoen van Peneux. Minister Regillio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen vindt echter niet dat zijn positie wankel is geworden nu Rabin Parmessar terug is als algemeen directeur van de NV EBS. Hij vindt ook niet dat hij voorbarig is geweest met zijn ondersteuning naar de rvc ,die Parmessar geschorst had. Doekhie voert aan dat het publiek geheim is dat Dodson en Peneux niet door een deur konden met Parmessar.
“Dat was al langer dan een jaar gaande, waardoor ik al had verwacht dat de rvc naar huis zou gaan. Het zijn mensen met eigen belangen en ze willen bepaalde bedrijven bevoordelen. Zo moest Parmessar spullen kopen, waar zij dat wilden. Parmessar heeft een missie daar. Hij kan niet alles dat mis ging, voortzetten. Parmessar is een manager en niemand kan mij zeggen dat Parmessar ooit gestolen heeft. Dodson moet daarom ook meerollen, anders i beng kang lib ala deng mang precies so”, aldus Doekhie. Er werd beweerd dat ook voor Dodson consequenties zouden volgen. Echter, deze geruchten worden ontkracht door de minister. De bewindsman is nog steeds van mening dat de raad onder leiding van Peneux conform zijn bevoegdheden heeft gehandeld bij de schorsing van Parmessar. Opmerkelijk is dat vicepresident Ashwin Adhin nu gemachtigd is om de bijzondere algemene vergadering van aandeelhouders te leiden. Niet Dodson, maar Adhin is de gemachtigde van de Staat. De president heeft op grond van zijn executieve bevoegdheid de rol van Dodson bij de EBS alvast weggenomen. Ondertussen is Andy Rusland benoemd tot president-commissaris bij het energiebedrijf.
FR

error: Kopiëren mag niet!