Overheidsdiensten strakker tegen zwaartransporten over deplorabele wegen Para

 Werkzaamheden in uitvoering door OWT en C
Werkzaamheden in uitvoering door OWT en C
Ondanks de districtscommissaris (dc) van Para de rijweg Carolina heeft afgesloten voor verkeer boven vier ton, geven houttransporteurs hieraan geen gehoor. De steeds verslechterde staat van de weg maakt dat bewoners van omliggende dorpen geïsoleerd raken. De overheid is sinds gister bezig de weg begaanbaar te maken, maar de houttrucks blijven overheen gaan, waardoor het dweilen is met de open kraan. Dc Armand Jurel heeft een spoedmeeting gehad vanmorgen met stakeholders om maatregelen te treffen tegen overtreders.
De politie, vertegenwoordigers van het Ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT en C), de bestuursdienst en vertegenwoordigers van de stichting Bosbeheer en Bostoezicht (SBB) hebben vandaag een spoedmeeting gehad met dc Jurel voor maatregelen op de rijweg naar Carolina en West Suriname. Er is overeenstemming bereikt om concessiehouders in een spoedcontact aan te zeggen alle houttransporten voorlopig stop te zetten en afspraken te maken. Vanaf de nieuwe brug zal in een gezamelijke actie op strategische posten, opgetreden worden tegen alle overtreders.
Volgens informatie van Kapitein Muriel Fernandes hebben leerlingen de afgelopen dagen de school niet kunnen bezoeken, omdat de schoolbus vanwege de slechte wegconditie niet over de weg konden en sommigen hebben hierdoor het schoolonderzoek gemist. Ook kunnen sommige dorpelingen hun werk niet bereiken. Houttransporteurs lopen ook gevaar vast te zitten of ander ongeluk op te lopen daar het onstabiele wegdek als gevaar dreigt voor de evenwichtige asdruk.
Bewoners van dorpsgemeenschap Cassipora en andere omliggende dorpen houden oog op overtreders en rapporteren continu aan de politie en de andere diensten. Het Ministerie van OWT en C is gisteren bezig geweest met het opvullen en verwerken van basecourse steenslag op de oostelijke helling van de Abomakreek. Vandaag vindt er verdere aanvoer van steenslag plaats en opvulling van slechte weggedeelten.

error: Kopiëren mag niet!