Overhevelen sectoren geen sta in de weg voor uitbetaling personeel

Volgens Stefanus Ligorie, voorzitter van de Bond van Belanghebbenden Binnenlandvaartdienst (BBBV), mag het feit dat het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) eventueel in de toekomst zal ophouden te bestaan, waarbij de sectoren elk naar een ander ministerie overgeheveld zullen worden, geen sta in de weg moeten zijn dat de motoristen niet uitbetaald worden. “We zijn in dienst van een nv onder welke ministerie we ook zullen vallen, want volgens informatie zal ‘Transport’ gaan naar het ministerie van Openbare Werken (OW) en de Scheepvaartmaatschappij Suriname (SMS) valt onder Transport. De bond dealt met de SMS. De SMS is een nv die haar verantwoordelijkheid kent.”
“Ik maak mij geen zorgen ten aanzien van wie de nieuwe minister wordt, want het ontslaan en benoemen van ministers is des president. Wij weten dat de mensen gewerkt hebben waartegenover een salaris staat. Het mag dus geen sta in de weg zijn onder welk ministerie SMS komt te vallen. De mensen hebben een contract met SMS NV en moeten uitbetaald worden.” De bondsvoorzitter hoopt dat de uitbetaling van het personeel niet langer op zich zal laten wachten. “De mensen hebben al ruim tien maanden op hun geld gewacht. Met de huidige minister hadden de mensen het gevoel dat hij een spelletje aan het spelen was. Als er een andere minister komt, hopen we dat die onderkent dat het openbaar vervoer/transport staatzorg is en dat hij onderkent dat de mensen gewerkt hebben en zo snel mogelijk het proces van uitbetaling aanwendt.”
Vrijdag had de bond een vergadering met de leiding van SMS. Men heeft getracht met dit initiatief de erkenning van de bond te krijgen. “Men heeft ons uitgenodigd en naar ons geluisterd, dus heeft men de bond in ieder geval wel erkend”, zegt Ligorie. De directeur heeft het duidelijk verwoord dat wanneer werknemers zich conform de wet verenigen, de leiding dat zal moeten accepteren. “De directeur heeft dit in ieder geval wel laten blijken. We zijn momenteel ‘on speaking terms’. Er is een wensenpakket ingediend. Het belangrijkste daarin was de achterstand van de mensen. Het tweede punt is dat we willen hebben dat er zo gauw als mogelijk de contracten op de operatietafel komen. Er schort namelijk heel veel eraan, met name de SOR is niet goed geregeld . Ook beschikt men niet over toelagen”, aldus de BBBV-voorzitter Ligorie.

error: Kopiëren mag niet!