Dode en twee gewonden bij roofoverval op Afobakaweg bij Peling Passie

De politie te Brokopondo kreeg vrijdag 17 mei omstreeks 10.30 uur melding van een beroving te Peling Passie in het district Brokopondo. 

Bij aankomst troffen agenten het lichaam van de 47-jarige Chinese goudzoeker W.S.  aan, die geen teken van leven meer vertoonde. Twee andere slachtoffers met lichte verwondingen waren voor de komst van de politie al voor medische behandeling afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.  

Uit het voorlopige onderzoek van de politie is gebleken dat twee voertuigen over de Afobakaweg reden in de richting van Peling Passie. Toen de twee voertuigen ongeveer 1 kilometer in de weg waren, werd het eerste voertuig achtervolgd door het andere voertuig, waarin twee gemaskerde mannen zaten. 

Op een gegeven moment voerde de bestuurder van het andere voertuig zijn snelheid op en werden schoten  gelost op het voorste voertuig. De bestuurder W.S. werd daarbij in het hoofd geraakt met voor hem de dood tot gevolg.  

De twee andere inzittenden hebben lichte verwondingen opgelopen. 

Het is vooralsnog niet duidelijk door wie de roofoverval is gepleegd, maar de daders gingen ervandoor met een onbekende hoeveelheid ruw goud. Ter plekke zijn hulzen van verschillende vormen en kalibers aangetroffen die door de politie in beslag zijn genomen.  Aan de gehele rechterzijde van de pickup, waarin de slachtoffers zaten, zijn kogelinslagen te zien.

Het lichaam van W.S. is in opdracht van het Openbaar Ministerie ter obductie door de politie in beslag genomen. De afdeling Kapitale Delicten is belast met het onderzoek in deze zaak. 

Nadere berichtgeving volgt, zo bericht het Korps Politie Suriname.

error: Kopiëren mag niet!