Bondsvoorzitter Hellings: ‘Toppers KPS spelen regelmatig informatie door aan journalisten’

Bondsvoorzitter Raoul Hellings
Bondsvoorzitter Raoul Hellings
De voorzitter van de Surinaamse Politiebond (SPB), Raoul Hellings, vindt dat toppers binnen het Korps Politie Suriname (KPS) met de regelmaat van de klok allerlei informatie doorspelen aan journalisten, waaronder ook interne tuchtzaken. Dit allemaal schrijft de bondsvoorzitter op zijn facebookpagina. Hij reageert naar aanleiding van de kwestie van de vermoorde 20-jarige student Clarissa Boldewijn, waarbij de afdeling Public Relations van het KPS ook de journalist Saskia Bandhan van Dagblad Suriname heeft meegenomen in haar bericht. Volgens de afdeling Public Relations van het KPS heeft de journalist de familie van Boldewijn in kennis gesteld van de ontdekking van het lijk. Intussen heeft Dagblad Suriname in zijn editie van woensdag dit bericht van het KPS ontkracht en duidelijk gemaakt dat het niet waar is.
“Over moraalridderij gesproken! You may not like Bandhan her style, maar dat is de werkwijze in de Surinaamse journalistenwereld; je hebt weinigen die het anders doen. Nagenoeg iedereen streeft ernaar als eerste met het nieuws naar buiten te komen. Laat KPS dus de hand in eigen boezem steken en haar infoverstrekking op een effectievere manier doen en de journalisten de wind uit de zeilen nemen. Moraalridderij biedt geen soelaas”, schrijft voorzitter Hellings op zijn facebookpagina.
Bij het jaarafsluitingsfeest van het KPS had Hellings reeds in het openbaar kenbaar gemaakt dat de SPB niet tevreden is met de werkwijze van de afdeling Public Relations van het KPS, waarbij interne tuchtzaken via officiële politieberichten naar de media worden gestuurd.

error: Kopiëren mag niet!