OM eist vrijspraak in zaak verdwijning container

Het Openbaar Ministerie, vertegenwoordigd door Duncan Nanhoe, heeft woensdag op de rechtszitting vanwege gebrek aan bewijs vrijspraak geëist tegen de verdachten Rudy M. en Eddy A. Zij worden elk ervan verdacht tezamen en in vereniging een 40 ft. container vanuit het complex van de Nieuwe Haven te hebben verduisterd. Nanhoe merkte op dat het niet de eerste keer is dat de verdachte Rudy, een douaneambtenaar, is aangehouden in een soortgelijke zaak. Hij is eerder ook aangehouden en het opmerkelijke van hem is dat steeds wanneer deze douaneambtenaar belast is met de leiding op de haven er zaken worden vermist. De medeverdachte Eddy was ten tijde van het gebeurde aanwezig als security medewerker. In deze zaak werd op 29 september 2015 een complete container gevuld met sigaretten ontvreemd. Het overtuigende bewijs heeft het OM niet kunnen aandragen. Daarom heeft hij tegen de verdachten, die eerder op vrije voeten zijn gesteld, vrijspraak geëist. Beide verdachten hebben vanaf het begin ontkend iets met de zaak te hebben. Aan de verdachte Rudy kan wel het verwijt worden gemaakt dat vanwege zijn grove nalatigheid een 40 ft container is ontvreemd. Hoewel hij het niet hard kan maken, is het voor hem heel duidelijk dat er een organisatie achter deze verdwijning zit die ontmanteld dient te worden. De leiding moet verder weten hoe en waar zij deze douaneambtenaar zullen indelen en zeker beter op hem moeten letten. “Ik hoop dat de leiding maatregelen zal treffen om dit soort zaken te kunnen voorkomen.” Op 17 mei komen de raadslieden aan de beurt. Beide verdachten werden aangezegd om op de volgende zitting aanwezig te zijn.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!