PLO dient van de week voorstel nieuwe bustarieven in

De Particuliere Lijnbusorganisatie (PLO) heeft al eerder duidelijk kenbaar gemaakt dat zij niet verder kan met het huidig model van subsidies en vooral niet met de huidige cijfers kan werken. De subsidies zijn niet toereikend om rendement te halen uit de operaties, terwijl de tarieven van de ritten al jaren achterhaald zijn. Volgens John Mahadewsingh, voorzitter van de PLO, is er al een eerste ronde van gesprekken rond tariefsverhoging geweest met de regering. Duidelijk is dat de tarieven verhoogd zullen worden. Wat de hoogte van de tarieven zal zijn, kan Mahadewsingh nog niet zeggen. Naar zijn zeggen is de PLO nog bezig met haar berekeningen. Rond donderdag-vrijdag verwacht de PLO een voorstel in te dienen bij de regering. Het ligt vervolgens in de verwachting dat er van overheidswege hier een zware onderhandeling op zal volgen om de druk op de burger te verminderen.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!