Santokhi vraagt rekenschap voor 40% verhoging broodprijs

Volk wil weten of pijn weggaatVHP-fractieleider Chan Santokhi vroeg bij de verdere behandeling van de suppletoire begroting donderdag of bij de aanname van deze begrotingen het volk de zekerheid krijgt dat de crisis die nu heerst, de pijn die het volk nu heeft, onder controle is en beheerst kan worden. De politicus is niet te spreken over het feit dat Handel en Industrie- minister Sieglien Burleson afgelopen dinsdag over verschillende zaken heeft gesproken, maar de aankondiging van de verhoging van broodprijzen gewoon weg heeft gelaten. Deze zijn volgens hem met meer dan 40% verhoogd. “Mijn gevoel zegt mij dat die crisis nog niet onder controle en beheersing is. Zij had het parlement en het volk tenminste geïnformeerd moeten hebben dat de broodprijs aangepast zou worden. Het gaat niet meer betaalbaar zijn voor het volk”, aldus Santokhi. Ook fractiegenoot Mahinder Jogi drong erop aan dat vicepresident Ashwin Adhin gelijk op de issue moest ingaan. Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons vond dat de regering enkele pijnlijke maatregelen heeft moeten nemen. Op een later moment zal de vp nog de ruimte krijgen om hierover nog zijn zegje te doen. Adhin verzekerde het college de nodige informatie die geleid hebben tot de verhoging van de prijzen, te doen toekomen zodra hij daartoe de ruimte krijgt van de DNA-voorzitter.
FR

error: Kopiëren mag niet!