Owos nog steeds in beraad

De werknemers van de NV Energiebedrijven Suriname aangesloten bij de bond in het bedrijf zijn nog steeds in beraad. De bond heeft op 24 augustus een drie uren durende vergadering belegd, waar het principeakkoord weer onder de loep werd genomen. De onderhandelingstafel werd bijgezeten door medewerkers van de fiscus. Daar werd een uitleg gegeven over de overeenstemming tussen de overheid en Ravaksur met betrekking tot de belastingverlichtende maatregelen. Deze informatie werd gisteren tijdens een algemene ledenvergadering aan de leden voorgehouden en per direct afgewezen. De leden nemen geen genoegen met het voorstel van de regeringsdelegatie van SRD 100 koopkrachtversterking en SRD 125 belastingkorting.
De leden eisen op dit moment hun lumpsum van SRD 1250 op. Zij zijn wel bereid om hun SRD 500 loonsverhoging, volgend jaar met terugwerkende kracht te ontvangen. “Wij kiezen met alle dialoog en overleg voor een win-win-situatie. Alleen willen wij weten wanneer wij de SRD 500 krijgen”, stelt bondsvoorman Steve Geerlings. Vandaag wordt er in de ochtend weer een alv gehouden om de verdere stappen te bespreken. Vooralsnog betekent het beraad van de werknemers dat alleen de storingsdienst niet zal uitrijden.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!